Crepi

Crepi

Uw gevel afwerken met crepi

Een van de populairste manieren van gevelafwerking is crepi of gevelpleister. Door je gevel te bezetten met crepi bescherm je deze optimaal tegen weersomstandigheden en voorkom je diverse vochtproblemen. 

Daarnaast is crepi uitstekend om je woning een eigentijdse en strakkere look te geven. Met de pleister ga je namelijk de gevelstenen (of de gevelisolatie) helemaal bedekken.

1. Wat is crepi eigenlijk?

Crepi wordt steeds meer gekozen als afwerking voor gevels bij nieuwbouw en renovatieprojecten. Dit wordt ook wel sierpleister of gevelpleister genoemd. Vandaag zijn er zo twee soorten op de markt. De traditionele minerale crepi die volledig natuurlijk is, en de meer soepele crepi op basis van kunsthars.

Crepi met kunsthars

Kunsthars crepi of siliconenpleister is uitstekend om je gevel te beschermen tegen doorslaand vocht van neerslag of vorst. Daarnaast is het product ietwat flexibel van aard waardoor de kans op scheuren of beschadigingen ook kleiner is.

Het is ook uitstekend te combineren met gevelisolatie door de goede hechting op alle ondergronden, en dus ook isolatieplaten.

Crepi op basis van mineralen

Minerale crepi is dan weer een volledig natuurlijk mengsel van zand, kalk en cement. Dit is vooral naar decoratieve afwerking toe de beste optie. Je kan bijvoorbeeld reliëf of structuren aanbrengen in de crepi laag.

Daarnaast zijn de beschermende eigenschappen tegen weersinvloeden er ook. Deze crepi is wel wat stijver van aard dan kunsthars crepi. Dus je kan dit beter toepassen in een rustige omgeving met weinig kans op beschadigingen, weinig trillingen van verkeer, etc.

2. Crepi combineren met gevelisolatie

Gevelisolatie is natuurlijk een belangrijk aspect geworden bij een bouw- of renovatieproject. Het is een van de meest effectieve manieren om energie te besparen. Crepi laat zich uitstekend combineren met isolatie langs de buitenkant van de gevel.

De isolatieplaten worden afhankelijk van het systeem rechtstreeks op de gevel gelijmd of geschroefd. Daarna wordt er een vlakke pleisterlaag overheen gebracht.

crepi op gevel zetten
crepi op gevel zetten

3. Voordelen van een crepi gevel?

Een gevel bezetten met crepi heeft een aantal interessante troeven, zowel wat verfraaiing als gevelbescherming betreft.

Uitstekende gevelbescherming
Gevelpleister vormt een uitstekende beschermingslaag tegen vocht, weersinvloeden en vervuiling van buitenaf.
Strakke en moderne afwerking
Met crepi overdek je de gevelstenen en geef je de muur een strakke en hedendaagse look.
Lange termijn
Crepi gaat zeer lang mee en door een speciale afwerkingscoating die vuil afstoot kan je ook voor zeer lange tijd van het resultaat genieten.

4. Wat is de prijs van crepi?

Er zijn een aantal factoren die de prijs voor een gevel in crepi gaan bepalen.

  • Het aantal vierkante meters (hoe hoger het aantal, hoe goedkoper)
  • Het soort crepi (mineraal / kunstpleister)
  • Soort isolatie en dikte ervan
  • De gewenste afwerking en de dikte ervan
  • Moeilijkheidsgraad van het project (type gebouw, aantal schuine zijden, hoeken, enz.)

De prijs van een crepi gevel zonder isolatie bedraagt 40-80 euro per vierkante meter. De prijs van een crepi gevel mét isolatie (15 cm EPS) bedraagt ongeveer 100-140 euro per vierkante meter.

Nog meer geveltechnieken

5. Uw gevel laten afwerken met crepi? Reken op Renovatec!

Bent u overtuigd van de meerwaarde van crepi op uw gevel? Wenst u graag een vrijblijvende prijsopgave? Neem dan snel contact op met Renovatec. Onze gevelexpert plant met plezier een afspraak in om tot bij u te komen.

Gevelwerken nodig? Vraag uw gratis plaatsbezoek aan.

Onze adviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder