Spuitkurk

Spuitkurk

Gevelafwerking met spuitkurk?

Spuitkurk is een beschermende coating voor gevels op basis van kurk, acrylaathars, oliën en pigmenten. Op die manier krijgt uw gevel een extra afwerkingslaag die isoleert en beschermt.

Het is een natuurlijk product dat wordt aangebracht met een spuitpistool. Bovendien kan het in diverse kleuren en is het soms ook mogelijk voor oppervlakken binnenshuis.

1. Waarom is spuitkurk zo sterk?

Spuitkurk is een licht materiaal dat isoleert tegen geluid, maar ook waterafstotend en brandwerend is. Bovendien is een gevelrenovatie met spuitkurk een efficiënte en betaalbare manier om uw gevel op te frissen.

Verder is het een dampopen materiaal op natuurlijke basis. Op die manier vormt het een alternatief voor andere gevelbezetting zoals crepi of kaleien. De kurklaag beschermt uw gevel tegen vocht, vuil en beschadigingen. Wij maken gebruik van een spuitkurk die ecologisch verantwoord wordt vervaardigd met daarnaast aandacht voor kwaliteit en isolatiewaarde.

Daarnaast is kurk ook elastisch van aard: het materiaal beweegt dus wat mee waardoor er minder snel scheurtjes te zien zijn op de gevel.

Fijne structuur

Geschikt voor binnenshuis.

Spuitkurk fijne structuur

Standaard structuur

Geschikt voor gevels.

Spuitkurk standaard

Grove structuur

Geschikt voor industriële gebouwen.

Spuitkurk grove structuur

2. Op welke materialen is spuitkurk toepasbaar?

Zowel binnen- als buitenshuis heeft spuitkurk toepassingen. Het kan worden aangebracht op hout, beton, pleister, kunststof en zelfs glas.

Zo is het niet alleen handig als beschermlaag voor gevelbekleding, maar net zo goed voor plafonds en binnenmuren.

3. Wat is de prijs van spuitkurk?

De kostprijs van spuitkurk varieert volgens de afwerking en de structuur waarop het moet worden aangebracht. Globaal gezien gaat de prijs tussen de € 70 en € 160/m² liggen.

  • Spuitkurk op de stenen structuur: € 70 à 100/m²
  • Spuitkurk op een uitvlakkingslaag zonder isolatie: € 100 à 130/ m²
  • Spuitkurk op een uitvlakkingslaag met isolatie: € 140 à 170/m²

Nog meer geveltechnieken

4. Uw gevel laten coaten met spuitkurk? Reken op Renovatec!

Overweegt u spuitkurk op uw gevel en wilt u graag de situatie eerst in kaart laten brengen? Dan komen onze experts graag tot bij u voor een vrijblijvende analyse en een offerte op maat. Contacteer ons gerust voor een afspraak!

Gevelwerken nodig? Vraag uw gratis plaatsbezoek aan.

Onze adviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder