Hydrofuge

Hydrofuge

Doeltreffende gevelbescherming met hydrofuge

Een van de voornaamste problemen aan gevels betreft doorslaand vocht. Dat treedt op wanneer vocht van neerslag, vorst of dauw via kieren en gaatjes in de gevel door kan dringen. Dat levert dan op den duur niet alleen poreuze gevelstenen op, maar ook vochtplekken op de binnenmuren. Daarnaast zal ook de gevelisolatie aan kracht inboeten door vocht.

Uw gevel beschermen tegen vocht kan het beste door uw gevel te laten impregneren, ook wel hydrofuge genoemd.

1. Wat is een hydrofuge?

Hydrofuge is een methode voor gevelbescherming die enerzijds vuil, algen en mos deels voorkomt, maar anderzijds uw gevel ook beter beschermt tegen vocht van bijvoorbeeld neerslag. Door de gevel te impregneren kan u gevelisolatie droog houden of langer genieten van het resultaat van een pas gereinigde gevel.

Een hydrofuge zorgt er zo voor dat uw gevel langer meegaat. Van de voegen tot de stenen en de isolatie die erachter is geplaatst. Er wordt een onzichtbare vocht- en vuilwerende laag aangebracht die ook dampopen is.

doorslaand vocht gevel
Vochtige gevel

2. Voordelen van een hydrofuge?

  • Langdurige bescherming tegen vocht en vuil
  • Isolatiewaarde behouden door vocht te voorkomen
  • Langer resultaat na gevelreiniging
  • Langere levensduur van de gevel.
  • Milieuvriendelijk
  • Regen en andere neerslag drogen snel uit

Zijn er ook nadelen? Het grootste nadeel is dat niet alle gevelmaterialen het toelaten en dat het alleen effect heeft op gevels die nog in goede staat zijn en voldoende zijn gereinigd voordien. Let dus op: je kan gevelreiniging niet zomaar vervangen door hydrofuge alleen!

Vaak wordt hydrofuge toegepast in combinatie met een gevelrenovatie. Zo krijgt uw gevel een complete opfrissing. Wilt u weten of uw gevel voor hydrofuge in aanmerking komt? Contacteer ons voor een gratis analyse.

3. Haal maximaal rendement uit uw gevelisolatie

Door uw gevel te impregneren, bespaart u geld. Klinkt dat raar? Het is in ieder geval niet raar. Doorslaand vocht dat tot uw gevelisolatie doordringt, kan de isolerende werking grotendeels teniet doen.

Dat leidt dan weer tot hogere stookkosten in de winter.  Simpel gezegd: droge muren zijn veiliger voor uw isolatie dan natte muren.

4. Voor welke materialen is hydrofuge geschikt?

Gevelimpregnatie is toepasbaar voor gevels uit baksteen, natuursteen, cement, tegels, klinkers en beton.

Bovendien zijn er ook andere toepassingen van hydrofuge mogelijk bij bijvoorbeeld terrastegels, zwembadwanden- en vloeren en andere muren en wanden. Informeer zeker ook eens naar die andere mogelijkheden.

Nog meer geveltechnieken

5. Uw gevel laten impregneren? Reken op Renovatec!

Bent u van plan om uw gevel te laten impregneren en wilt u graag de situatie eerst in kaart laten brengen? Dan komen onze experts graag tot bij u voor een vrijblijvende analyse en een offerte op maat.

Gevelwerken nodig? Vraag uw gratis plaatsbezoek aan.

Onze adviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder