Steenstrips

Steenstrips

Uw gevel afwerken met steenstrips

Steenstrips is een courant alternatief voor gevelbekleding tegenover bijvoorbeeld crepi. Met steenstrips kan je jouw gevel het uitzicht van bakstenen geven, zonder dat het effectief een bakstenen gevel is. Het is vooral een leuke oplossing wanneer je de gevel gaat isoleren langs de buitenkant.

1. Wat zijn steenstrips eigenlijk?

Steenstrips worden steeds meer gekozen als afwerking voor gevels bij nieuwbouw en renovatieprojecten. Steenstrips zijn eigenlijk dun gezaagde stenen, het materiaal is dus wel degelijk echte steen, maar er wordt vanuit het aspect plaatsbesparing niet gewerkt met volle stenen.

De steenstrips worden gelijmd op de bestaande gevel, meestal wordt het gecombineerd met gevelisolatie. Op die manier kan de gevel een authentiek stenen uitzicht bewaren, ook na de isolatiewerken. Iets wat je met gevelpleister natuurlijk niet hebt.

2. Steenstrips kan je uitstekend combineren met gevelisolatie

Gevelisolatie is natuurlijk een belangrijk aspect geworden bij een bouw- of renovatieproject. Het is een van de meest effectieve manieren om energie te besparen. Steenstrips laten zich uitstekend combineren met isolatie langs de buitenkant van de gevel.

De isolatieplaten worden afhankelijk van het systeem rechtstreeks op de gevel gelijmd of geschroefd. Daarna worden de steenstrips gelijmd op de platen om deze volledig te bedekken.

steenstrips
steenstrips plaatsen renovatec

3. Voordelen van een gevel met steenstrips?

Een gevel bezetten met steenstrips is in de eerste plaats een meer esthetisch alternatief voor bijvoorbeeld crepi. Maar er zijn natuurlijk nog een aantal andere troeven:

Plaatsbesparend
Een muur met volle stenen plaatsen na de isolatieplaten neemt natuurlijk meer plaats in beslag, met steenstrips ben je dan beter af. Zeker wanneer je tuin wat kleiner is, kan dit dus een goed alternatief zijn.
Authentiek uitzicht van stenen
Je behoudt de stenen look van je gevel en dat kan zowel met een moderne als klassieke variant van steenstrips.
Snelle plaatsing
Steenstrips zijn relatief eenvoudig te plaatsen na isolatie. De manuren lopen dus in de meeste gevallen niet hoog op. Dat maakt het budgettair ook best interessant.

4. Wat is de prijs van steenstrips?

Er zijn een aantal factoren die de prijs voor een gevel met steenstrips gaan bepalen.

  • Het aantal vierkante meters (hoe hoger het aantal, hoe goedkoper per vierkante meter)
  • Het gekozen type of variant van steenstrips
  • De gekozen isolatie voor de gevel
  • Moeilijkheidsgraad van het project (type gebouw, aantal schuine zijden, hoeken, enz.)

Nog meer geveltechnieken

5. Uw gevel laten afwerken met steenstrips? Reken op Renovatec!

Bent u overtuigd van de meerwaarde van steenstrips op uw gevel? Wenst u graag een vrijblijvende prijsopgave? Neem dan snel contact op met Renovatec. Onze gevelexpert plant met plezier een afspraak in om tot bij u te komen.

Gevelwerken nodig? Vraag uw gratis plaatsbezoek aan.

Onze adviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder