Gevelreiniging

Gevelreiniging

Gevelreiniging voor een duurzaam resultaat

De gevel van uw woning ondervindt samen met het dak de meeste invloed van het weer en het leefmilieu door de jaren heen. Van neerslag in ieder seizoen tot algen en mosvorming en ook roetafzetting van uitlaatgassen en ander vuil. Het spreekt dus vanzelf dat een gevel na zoveel jaar eens aan een grondige gevelreiniging en opfrissing toe is.

Voor gevelreiniging zijn er verschillende methodes die wij toepassen. Afhankelijk van de toestand van uw gevel en uit welk bouwmateriaal de muren geconstrueerd zijn.

1. Gevelreiniging met hoge druk

Dit is de meest klassieke methode van gevelreiniging. Hierbij gaan we een reinigingsmiddel tegen de muur blazen op in combinatie met heet water op hoge druk. Zo komen we tot een grondige reiniging met doorgaans betere resultaten dan zachtere reinigingsmethodes. Het reinigingsmiddel gaat mee in het water van de hogedrukreiniger.

Met deze methode wordt hoofdzakelijk lichte vervuiling aangepakt zoals stof, aarde, los voegsel, uitwerpselen van dieren, etc.

gevelreiniging
gevel laten reinigen

2. Zandstralen

Bij zandstralen gaan we met hoge druk tegen de vuile gevel stralen. Daarbij gebruiken we een reinigingsmiddel met granulaten om te stralen. Zandstralen kan afhankelijk van de situatie met of zonder water. Door met hoge druk te werken, loopt de gevel door deze methode wel een zeker risico op beschadigingen.

Daarom gaan we dit vooral toepassen bij zwaar vervuilde gevels die sowieso aan een meer grondige renovatie toe zijn of die worden voorbereid op een hydrofuge.

3. Stoomreinigen op hoge druk = UNIEKE METHODE

Onze unieke methodes combineren het beste van stoomreiniging en het beste van hogedruk. Daar waar de klassieke stoomreiniging op lage druk werkt, gaat onze hogedruktrailer met een druk van 250 bar en een temperatuur van 150 graden gaan reinigen.

Hardnekkige vervuiling zoals verfresten, graffiti en onkruid zijn geen probleem met de unieke methodes van SteamPLUS® en WeedPLUS®.

SteamPLUS-2.0-logo-cropped-400x67
SteamPLUS® is een hogedruk-stoomtechniek die het effect van stoom en de snelheid van hogedruk combineert.
WeedPLUS-logo1
WeedPLUS® is een vernieuwend procédé voor onkruidbestrijding met behulp van een hogedruktrailer

4. Nevelstralen of luchtgommen

Bij gevelrenovaties wordt luchtgommen vaak toegepast bij gevoelige materialen die niet gebaat zijn met andere technieken zoals zandstralen. We kunnen eigenlijk zeggen dat luchtgommen daar een soort zachtere variant van is. De technieken zijn vergelijkbaar, maar er zijn wel verschillen.

Bij luchtgommen of ook wel wervelstralen genoemd, wordt er een lagere druk gebruik en wordt er vanuit een grotere opening gestraald. De korrels van het reiniginsmiddel worden door een soort rotatie verspreid. Zo wordt de slagkracht van de korrels op de gevel wat verminderd, waardoor beschadiging eigenlijk weinig voor kan komen.

Luchtgommen is ecologischer dan zandstralen, er komen alleen zand, lucht en water aan te pas en geen chemische middelen.

Nog meer geveltechnieken

5. Renovatec reinigt uw gevel op doeltreffende wijze

Is uw gevel aan een reinigingsbeurt toe? Neem dan zo snel als mogelijk contact op met Renovatec. Wij komen bij u langs voor een gratis en vrijblijvende prijsopgave en helpen u met opfrissen van uw gevel.

Gevelwerken nodig? Vraag uw gratis plaatsbezoek aan.

Onze adviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder