Crepi laten plaatsen in Vissenaken

Crepi laten plaatsen in Vissenaken

Crepi wordt vaak gebruikt bij gevelrenovaties en voor nieuwbouwwoningen. Dit populaire bouwmateriaal steekt je woning in een nieuw jasje en tilt je woning naar een nieuw niveau. Crepi plaatsen in Vissenaken gaat bovendien relatief snel en het is ideaal te combineren met gevelisolatie. We vertellen je hieronder alles wat je moet weten over crepi.

Wat is crepi eigenlijk?

Crepi is een bijzonder populair bouwmateriaal dat al decennialang meegaat. Het is een mengsel van kalk, zand en cement dat doorgaans wit is, maar in honderden kleuren beschikbaar is. Zowel moderne woningen als landelijke huizen worden er geheel of gedeeltelijk mee bekleed. Crepi is dan ook bijzonder onderhoudsvriendelijk en heeft op zichzelf een (lichte) isolerende waarde. Daarom is crepi een uitstekend bouwmateriaal voor wie een oude gevel nieuw leven wil inblazen. Het is een uitstekend alternatief voor een gevelsteen.

crepi op gevel zetten

Minerale crepi of kunstharscrepi in Vissenaken?

Er zijn twee soorten crepi op de markt. De oorspronkelijke crepi is minerale crepi. Dat is een volkomen natuurlijk mengsel van zand, kalk en cement dat in dikke lagen op de gevel kan worden aangebracht. Het heeft doorgaans een dikke korrel die duidelijk zichtbaar is. Minerale crepi is daarom ideaal voor wie een oude, oneffen gevel wil herbekleden. Je kan buigingen in de muur makkelijk camoufleren. Bovendien heeft het damp-open eigenschappen, wat betekent dat eventueel aanwezig vocht in de oude gevel makkelijk kan verdampen.

Daarnaast kan je ook kunsthars aan het mengsel toevoegen. We spreken dan van kunstharspleister of synthetische crepi. Het grote voordeel van synthetische crepi is dat het extra weerbaar is tegen vocht en krassen. Het gaat met andere woorden langer mee dan minerale crepi en het blijft ook langer vrij van mossen en algen (al is minerale crepi zelf ook uitstekend bestand tegen vocht en groenaanslag). Synthetische crepi wordt in een dunne laag aangebracht, kan behoorlijk egaal zijn en is iets duurder dan minerale crepi.

Waarom kiezen voor crepi in Vissenaken?

Crepi heeft ontzettend veel voordelen. Het is de makkelijkste manier om je gevel te renoveren zonder grote werken te hoeven uitvoeren. Crepi aanbrengen is relatief eenvoudig en snel.

Verder beschermt crepi je woning ook extra goed tegen doorslaand vocht, dat is regenwater dat via barstjes of scheurtjes in de binnenmuren kan binnendringen. Minerale crepi geniet de voorkeur voor oude gevels die mogelijk vochtig zijn, synthetische crepi is beter wanneer je vooral tegen toekomstig vocht wil beschermen.

Nog een voordeel is dat crepi zelf ook isoleert. Het vermindert warmteverlies en verbetert dus de EPC-score van je woning. Zo daalt je energiefactuur en stijgt de waarde van je woning.

Ben je geen fan van strak witte gevels? Dan kan je kiezen voor crepi in een bepaalde kleur. De mogelijkheden zijn legio. Crepi kan, tot slot, aangebracht worden op elke soort gevel. Of het nu gaat om bakstenen, houten panelen of nog een ander bouwmateriaal.

Hoe wordt crepi in Vissenaken geplaatst?

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt ook voor het plaatsen van crepi. Eerst en vooral moet je de gevel voorbereiden op de werken. We zorgen dat de gevel helemaal proper is en dat ramen en deuren afgedekt worden met folie. Zo voorkomen we schade aan de woning. Eventueel wordt een gevelreiniging voorzien.

Vooraleer we de crepi in Vissenaken kunnen aanbrengen, moeten we hoekprofielen plaatsen. Dat doen we om vochtschade te voorkomen en ook om mooie, effen randen te creëren. In de meeste gevallen bewapenen we de oude gevel ook. Die bewapening dient dan als het skelet waaraan het crepi zich hecht.

Daarna is het tijd om de crepi aan te brengen. Kies je voor minerale pleister, dan brengen we één dikke laag aan van maximaal 15 millimeter dik. We kunnen, indien je dat wenst, ook extra structuur aanbrengen in de crepi. Zo bekom je de typische crepi-look en geef je de woning meer karakter.

Heb je gekozen voor kunsthars crepi, dan brengen we eerst basislagen aan vooraleer we met een dun laagje crepi kunnen bekleden. Tot slot werken we de randen met de ondergrond, ramen en deuren netjes af. Zo voorkomen we doorslaand vocht.

Tip: combineer crepi in Vissenaken met gevelisolatie

We raden je ten sterkste aan om crepi te combineren met gevelisolatie. Er ontsnapt behoorlijk wat opgestookte warmte via de gevel naar buiten. Gevelisolatie verlaagt je energiefactuur aanzienlijk en is bovendien makkelijk aan te brengen bovenop de oude gevel. Daarna brengen we dan de hoekprofielen, bewapening en crepi aan. Het is een uitstekende investering die je snel terugverdient.

Je moet alleen rekening houden met de extra centimeters die de isolatie zal innemen. Mogelijk is gevelisolatie met crepi in Vissenaken niet mogelijk wanneer je gevel te dik zou worden. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Renovatec is een specialist in het plaatsen van crepi in Vissenaken

Heeft je gevel er al beter uit gezien? Dan is crepi de perfecte manier om je gevel te renoveren. Crepi is ook bijzonder populair voor nieuwbouwwoningen. Renovatec is een expert op het vlak van crepi. We beantwoorden met veel plezier je vragen en komen graag langs om je over de mogelijkheden van crepi in Vissenaken te vertellen. Contacteer ons vandaag nog.