Gevel laten renoveren in Mechelen-Bovelingen

Gevel laten renoveren in Mechelen-Bovelingen

Heeft je gevel last van barsten en scheurtjes? Dan kan er regenwater in je woning binnendringen. Vocht in huis vermijd je natuurlijk liever. Daarom is het belangrijk om een beschadigde gevel in Mechelen-Bovelingen te renoveren. Dat kan op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor crepi, cement, spuitkurk of steenstrips. We vertellen er je hieronder alles over.

Waarom een oude gevel renoveren in Mechelen-Bovelingen?

Gevels beschermen je binnenmuren tegen de gure, Vlaamse weersomstandigheden. De gevelstenen zelf krijgen het na verloop van tijd echter ook lastig. Zware regenval, sneeuw, hagel en zomerse hitte, het eist allemaal een tol van de bakstenen.

Er ontstaan door al die temperatuurverschillen en vocht namelijk scheurtjes en barstjes in de bakstenen, de voegen en langs de kozijnen van de ramen. Bovendien worden bakstenen door de jaren heen steeds poreuzer. Dat betekent dat ze makkelijker water opnemen en vasthouden en minder snel uitdrogen. Wanneer het vriest, zet dat water in de bakstenen uit en ontstaan er grote barsten.

Het is daarom belangrijk om een oude, beschadigde gevel aan te pakken. Via die scheurtjes in de gevel kan namelijk regenwater binnensijpelen in je woning en op die manier lokale vochtplekken veroorzaken. Dat doorslaand vocht kan je voorkomen met een gevelrenovatie.

crepi op gevel zetten

Hoe kan je de gevel renoveren in Mechelen-Bovelingen?

Er zijn verschillende manieren om je gevel te renoveren in Mechelen-Bovelingen. De meest populaire methodes zijn crepi, cementeren en steenstrips.

Gevel renoveren met crepi in Mechelen-Bovelingen

Bijzonder populair is crepi. Dankzij crepi kan je zowel moderne als landelijke woningen in een nieuw jasje steken. Zo bedek je de beschadigde bakstenen helemaal. Een bijzonder efficiënte gevelrenovatie dus. Met minerale pleister kan je zelfs oneffenheden wegwerken, aangezien je die pleister in dikke lagen kan aanbrengen. Crepi bestaat in honderden kleuren, al is en blijft witte crepi met voorsprong de populairste optie.

Gevel cementeren in Mechelen-Bovelingen

Daarnaast kan je ook kiezen voor gevelcement. De gevel in Mechelen-Bovelingen bepleisteren met cement heeft zo zijn voordelen. Cement is bijzonder sterk en krasbestendig. Met cementpleister zie je bovendien de bakstenen nog doorschijnen, wat een mooi effect oplevert. Gevelcement is doorgaans lichtgrijs, maar er zijn ondertussen veel meer verschillende kleuren op de markt.

Gevel renoveren met steenstrips in Mechelen-Bovelingen

Wil je de gevel renoveren, maar de bakstenen look van je woning niet verliezen? Dan raden we steenstrips aan. Dat zijn dunne bakstenen van maximaal twee centimeter breed. Ze zien eruit als gewone bakstenen, maar nemen dus amper plaats in. Ideaal voor wie van plan is om de gevel eveneens te isoleren.

Met steenstrips kan je alle kanten uit. Ze bestaan in alle kleuren en formaten. Wil je je jaren-70-woning omtoveren tot een moderne woning of net een landelijk huis? Met steenstrips is het zo gebeurd. Het verschil tussen gewone bakstenen en steenstrips is niet te zien.

steenstrips

Isoleer je gevel tijdens het renoveren

Ben je van plan om je gevel te renoveren, dan raden we je ten zeerste aan om gevelisolatie te overwegen. Je gevel isoleren kan makkelijk langs buiten. Er worden dan isolatiepanelen aangebracht op de oude gevel die vervolgens afgedekt worden met doorgaans crepi of steenstrips.

Gevelisolatie heeft ontzettend veel voordelen. De energiescore van je woning zal een stuk beter worden, wat de waarde van je woning verhoogt. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je de energiefactuur flink zal zien dalen. Er ontsnapt heel wat warmte via de gevel en je zal dankzij gevelisolatie dus minder hard moeten stoken.

Bescherm je gevel in Mechelen-Bovelingen met een hydrofuge tegen toekomstige schade

Je wil je crepi, gevelcement of steenstrips natuurlijk ook beschermen tegen vochtschade in de toekomst. Zo gaat je gerenoveerde gevel in Mechelen-Bovelingen decennialang mee, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over nieuwe problemen.

Je beschermt je nieuwe gevel in Mechelen-Bovelingen makkelijk met een hydrofuge. Onze experts brengen dan een flinterdunne en volledig transparante laag aan op de gevel. Die laag is waterdicht en zal ervoor zorgen dat regenwater niet langer in contact komt met de gevelbekleding. Op die manier voorkom je niet alleen niet vochtschade, maar ook algen en mossen op je gevel.

Renovatec renoveert gevels in Mechelen-Bovelingen

Heeft je gevel er beter uitgezien? Dan is het tijd voor een gevelrenovatie. Dat kan op heel wat verschillende manieren. Of je nu voor crepi, steenstrips of een andere gevelbekleding kiest, op Renovatec kan je rekenen. Onze specialisten komen graag bij je langs om je meer te vertellen over de verschillende soorten gevelrenovaties. Contacteer ons vandaag nog voor een afspraak en een vrijblijvende offerte.