Gevelrenovatie in Waasmont

Gevelwerken in Waasmont

Gevels krijgen flink wat te verduren. Regen, wind, zon en sneeuw, het eist zijn tol op de bouwmaterialen van je gevel. Oude woningen in Waasmont kunnen vaak wat gevelwerken gebruiken. Zo geef je de woning niet alleen een frisse look, maar geef je je thuis ook een upgrade. We vertellen je alles over gevelwerken in Waasmont.

Wanneer zijn gevelwerken aan de orde?

Gevelwerken of gevelrenovatie wordt noodzakelijk wanneer de buitenkant van je woning tekenen van veroudering vertoont. Zie je scheuren, afbladderende verf of algemene slijtage, dan is het goed om na te gaan of er geen water binnensijpelt. De impact van weerselementen kan namelijk leiden tot structurele schade. Niet alleen aan de gevel zelf, maar ook aan de binnenmuren. Dat heten we doorslaand vocht.

En natuurlijk ziet een oude gevel er niet uit. Het loont om de woning in een nieuw jasje te steken. Zo til je je woning naar een hoger niveau en verhoog je de waarde van je woning. Isolatie is een andere reden waarom gevelwerken een goed idee zijn. Wil je de gevel updaten, dan is dat het ideale moment om de energiescore van je woning op te krikken.

crepi op gevel zetten

Welke soorten gevelwerken zijn er in Waasmont?

Je gevel renoveren heeft dus tal van voordelen. Maar wat zijn je mogelijkheden?

Crepi

Een van de meest populaire en veelzijdige keuzes is crepi, ook wel bekend als gevelpleister. Crepi is een dunne afwerkingslaag die op de gevel wordt aangebracht en verkrijgbaar is in diverse texturen en kleuren. Je kent het ongetwijfeld van oudere hoeves die in een wit, rustiek jasje gehuld worden. Maar de mogelijkheden zijn legio. Crepi kan er ook erg modern uitzien en bestaat in alle kleuren.

Crepi biedt niet alleen een frisse uitstraling, maar functioneert ook als beschermende laag tegen weersinvloeden. Bovendien verbergt de sierpleister ook eventuele oneffenheden in de gevel en het zal de isolatiewaarde van het gebouw verbeteren.

Steenstrips

Een andere populaire optie is het gebruik van steenstrips. Dat zijn dunne, natuurlijke of kunstmatige stenen strips van enkele millimeters dik die bovenop de bestaande gevel aangebracht worden. Het voordeel is dat ze veel minder plaats innemen dan een echte baksteen. Het resultaat is een authentieke uitstraling van baksteen of natuursteen zonder het gewicht en de kosten van een volledige, nieuwe gevel.

steenstrips

Spuitkurk

Spuitkurk, ook bekend als kurkspuitpleister, is een relatief nieuwe en milieuvriendelijke manier om gevels te bekleden. Het bestaat uit vermalen kurkkorrels die vermengd worden met natuurlijke harsen en mineralen. Het lijkt op crepi, maar heeft een betere isolerende waarde.

Andere soorten gevelbekledingen

Naast crepi en steenstrips zijn er diverse alternatieve materialen die voor gevelwerken kunnen worden gebruikt, zoals kunststof en houten panelen. Kunststof gevelbekleding is licht, duurzaam en vereist weinig onderhoud. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, waardoor het aan verschillende architectonische stijlen kan worden aangepast. Houten panelen zijn traditioneler en voegen een warme en natuurlijke uitstraling toe aan de gevel. Ze zijn beschikbaar in diverse houtsoorten en afwerkingen.

Alles begint met een gevelreiniging

Voordat je aan gevelwerken in Waasmont kan denken, moet de gevel eerst grondig gereinigd worden. Dat is een essentiële stap in het hele proces. Al het vuil, alle mossen, algen en andere verontreinigingen moeten van de gevel weggehaald worden. Enkel zo kan de nieuwe gevelbekleding zich probleemloos hechten aan de oude. Hoe we de gevel reinigen, hangt van de staat van de gevel en het bouwmateriaal af. We kunnen onder andere kiezen voor hogedrukspuiten, chemische reiniging, stoomreiniging en zandstralen.

Denk ook aan isolatie bij jouw gevelwerken in Waasmont

Neem je de gevel onder handen, dan is dat het perfecte moment om te isoleren. Gevelisolatie zal zowel de energie-efficiëntie als het comfort van je woning verbeteren. Je energiekosten kunnen met wel dertig procent dalen. Het is dus een investering die je snel terugverdient, zeker in tijden waarin energieprijzen hoog liggen.

Nadat de gevel gereinigd en eventueel hersteld werd, plaatsen we isolatiepanelen op de oude muur met behulp van wapeningsnetten. Die worden dan terug afgedekt met de nieuwe gevelbekleding naar keuze. Let wel op: je moet voor gevelisolatie de nodige ruimte ter beschikking hebben en een vergunning aanvragen bij de gemeente.

Renovatec: jouw expert voor gevelwerken in Waasmont en omstreken

Verdient de gevel beter? Of heb je last van vochtproblemen door scheurtjes in de gevel? Dan kan je terecht bij de professionals van Renovatec. We gebruiken onze vakkennis om jouw gevel terug te doen stralen. Zo ziet je woning er niet alleen beter uit, maar ben je ook beter beschermd tegen vocht. Neem contact met ons op voor meer informatie.