Crepi op uw gevel in Ulbeek

Crepi op uw gevel in Ulbeek

Ben je van plan om je woning te renoveren? Of heb je een nieuwbouwproject gepland? Dan moet je crepi op uw gevel in Ulbeek overwegen. Crepi is een materiaal met verschillende voordelen dat je woning een niveau hoger tilt. Benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het plaatsen van crepi op uw gevel in Ulbeek?

Crepi op uw gevel in Ulbeek: wat is het?

Crepi is een populair bouwmateriaal. Het is een mengsel van kalk, zand en cement dat zowel voor moderne woningen als landelijke huizen wordt gebruikt. Het is een uitstekend alternatief voor wie liever geen bakstenen gevel wil.

Er zijn twee soorten crepi op de markt: minerale crepi en synthetische crepi. De minerale crepi is het originele mengsel van kalk, zand en cement. Je kan het in dikke lagen op de gevel aanbrengen en het heeft meestal de karakteristieke dikke korrel die de muur charme geeft. Het is ideaal om oude gevels te renoveren en oneffenheden te camoufleren.

Synthetische crepi wordt daarentegen gebonden met kunsthars in plaats van cement. Dat maakt de crepi ietwat rekbaar en minder gevoelig voor barstjes. Het wordt enkel in een dunne laag aangebracht op effen gevels, bij nieuwbouwprojecten bijvoorbeeld. Aan synthetische crepi hangt een iets hoger prijskaartje.

crepi op gevel zetten

Wat zijn de voordelen van crepi op uw gevel in Ulbeek?

Crepi ziet er niet alleen mooi en verzorgd uit. Het heeft verschillende extra voordelen.

Zo is crepi bijvoorbeeld makkelijk en snel te plaatsen. Het neemt niet veel tijd in beslag in vergelijking met andere gevelbekledingen. Daarnaast is het een relatief goedkope manier om de gevel te renoveren. Alternatieven voor crepi, zoals steenstrips, zijn doorgaans duurder.

Verder beschermt crepi je thuis ook goed tegen doorslaand regenwater. Crepi heeft waterafstotende eigenschappen die vochtproblemen voorkomen. Synthetische crepi heeft daar een streepje voor, dankzij de kunsthars is het zo goed als ondoordringbaar. Dat betekent ook dat groenaanslag, zoals mossen en algen, of vuil zich niet goed zullen kunnen hechten aan de crepi. Crepi op uw gevel in Ulbeek betekent dus een mooie en makkelijk te onderhouden gevel.

Nog een voordeel is dat crepi op uw gevel in Ulbeek extra isoleert. Crepi heeft een isolerende waarde en zal dus het warmteverlies verminderen en de energiescore van de woning verbeteren. Dat maakt crepi ideaal voor renovatieprojecten. Je kan de crepi aanbrengen op heel wat verschillende ondergronden, ook dat hoeft geen probleem te vormen.

Crepi op uw gevel in Ulbeek hoeft daarbovenop niet wit te zijn. Het is zo dat de meesten voor een strakke, witte gevel kiezen, maar crepi is in meer dan 400 verschillende kleuren beschikbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grijsblauwe gevel, of een rode crepi op uw gevel in Ulbeek?

Hoe verloopt crepi plaatsen op uw gevel in Ulbeek?

Vooraleer we de crepi op uw gevel in Ulbeek kunnen plaatsen, moet de oude gevel grondig gereinigd worden. Ook grote scheuren en barsten moeten we herstellen. Daarna plaatsen we hoekprofielen, om vochtschade te voorkomen, en we brengen een wapeningsnet op het geheel aan. Daarop kan de crepi zich vervolgens goed hechten.

Heb je voor minerale crepi gekozen, dan brengen we één laag van die crepi aan. Bij synthetische crepi moeten er eerst twee onderlagen aangebracht worden om een mooi resultaat te bekomen. Dat alles doen we op een professionele manier en met de beste materialen en werktuigen. Zo kan je vele jaren van de crepi op uw gevel in Ulbeek genieten.

Tip: combineer crepi op uw gevel met gevelisolatie

Crepi heeft op zich een isolerende waarde, maar als je crepi plaatst, raden we je aan om meteen ook een laagje gevelisolatie te plaatsen. Er ontsnapt namelijk heel wat opgestookte warmte via de gevel naar buiten. De combinatie van crepi en gevelisolatie zal je energiefactuur aanzienlijk doen dalen en neemt amper extra tijd en werk in beslag. Het is een uitstekende investering die je snel terugverdient. Gevelisolatie is wel enkel mogelijk wanneer je rondom je woning wat extra centimeters op overschot hebt.

Bovendien kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen voor de combo van crepi en gevelisolatie (niet voor het plaatsen van crepi op uw gevel in Ulbeek alleen). Dat maakt gevelisolatie en crepi een stuk minder duur.

Renovatec plaatst crepi op je gevel in Ulbeek

Is je gevel in Ulbeek toe aan een renovatiebeurt? Dan is crepi de perfecte manier om je woning te renoveren. Renovatec is een expert op het vlak van crepi. Contacteer ons vandaag nog, we beantwoorden met veel plezier je vragen en komen graag langs om je over de mogelijkheden van crepi in Ulbeek te vertellen.