Blog

Crepi of steenstrips: vergelijking

crepi op gevel zetten
Tips

Crepi of steenstrips: vergelijking

Ben je van plan om je gevel te renoveren, dan zijn zowel crepi als steenstrips een uitstekende optie. Crepi is dun, relatief goedkoop en is geschikt voor elk type woning. Steenstrips zijn dan weer ideaal voor wie de bakstenen look tijdens de renovatie niet wil verliezen. Hieronder zetten we de voor- en nadelen van crepi en steenstrips op een rijtje. Zo helpen we je kiezen tussen de twee.

Wat is crepi precies?

Crepi is een bijzonder populaire gevelbekleding. Je vindt het op nieuwbouwwoningen, maar ook en vooral bij renovatiewerken. Moderne woningen of landelijke hoeves, crepi is een goed idee bij elke soort woning. Bij moderne woningen geeft het een strak, egaal resultaat terwijl het landelijke hoeves extra karakter geeft. Crepi is een waterafstotend en isolerend materiaal. Je beschermt er je woning dus mee tegen vochtproblemen en je verhoogt de energiescore van je huis.

Sierpleister of crepi is een mengsel van zand, kalk en cement. Die originele sierpleister of crepi kan in dikke lagen worden aangebracht en is daarom ideaal om oudere gevels opnieuw te bekleden. Je kan zo makkelijk oneffenheden verdoezelen.

Bij nieuwe woningen of renovaties van gevels in goede staat wordt ook vaak synthetische crepi gebruikt. In dat geval wordt een silicone aan het crepimengsel toegevoegd. Zo wordt de crepi extra waterafstotend en het zal ook minder snel barsten vertonen. Het kan wel niet in dikke lagen aangebracht worden.

Wat zijn steenstrips?

Steenstrips zijn dunne bakstenen van maximaal twee centimeter dik. Ze worden gebruikt om een oude gevel te renoveren. Wil je een oude woning van een nieuwe gevel voorzien, maar wil je het bakstenen uiterlijk van je woning niet opofferen? Dan zijn steenstrips precies wat je zoekt. Ze worden tegen de oude gevel geplaatst en zien eruit als een normale baksteen.

Je vindt steenstrips in elke vorm, maat en kleur. Er zijn steenstrips beschikbaar voor elke soort woning. Er bestaan zowel moderne, lage, zwarte steenstrips als steenstrips die gerecupereerd lijken uit een oude, Franse hoeve. En alles daartussenin.

Tip: combineer crepi of steenstrips met gevelisolatie

Zowel crepi als steenstrips kan je combineren met gevelisolatie. Dat is een uitstekend idee. Er ontsnapt namelijk heel wat opgestookte warmte langs de bakstenen van je woning. Na het dak en de ramen is het het belangrijkste deel van je woning om te renoveren.

Onze experts kunnen isolatiepanelen tegen de oude gevel plaatsen. Die isolatielaag wordt vervolgens afgedekt met ofwel crepi ofwel steenstrips. Je hoeft enkel rekening te houden met de extra ruimte die de isolatiepanelen zullen innemen.

Kiezen voor crepi of steenstrips?

Crepi en steenstrips zijn beide populaire gevelbekledingen voor wie een oude gevel wil renoveren. Weet je niet wat kiezen voor je renovatieproject? We zetten graag de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

In vergelijking met steenstrips is crepi relatief goedkoop. De prijs wordt aangerekend per vierkante meter en die ligt een stuk lager dan de prijs voor steenstrips. Bovendien duurt het minder lang om een gevel te voorzien van een laagje crepi dan om steenstrips te metsen. Die moeten geplaatst en gevoegd worden zoals normale bakstenen.

Een derde voordeel van crepi is dat het erg dun is, niet meer dan enkele millimeters. Dat betekent dat je dus geen rekening moet houden met extra ruimte rondom je woning tenzij je de crepi combineert met gevelisolatie. Steenstrips zijn in vergelijking iets dikker, al zou dat in de meeste gevallen (zonder gevelisolatie) geen problemen mogen veroorzaken.

En verder is het ook gewoon en kwestie van persoonlijke smaak. Vind je een bakstenen gevel mooi, dan zal crepi minder je ding zijn. Wil je de gevel renoveren en daarbij het gevoel van een bakstenen woning behouden, dan zijn steenstrips wat je zoekt. Houd bij de renovatie wel rekening met de prijs van de steenstrips.

Renovatec is een specialist in het plaatsen van crepi of steenstrips

Wie een gevel laat renoveren, kiest vaak voor crepi of steenstrips. Ze zijn beide makkelijk te combineren met gevelisolatie en dat maakt deze gevelbekledingen erg geliefd. Crepi is ideaal voor wie een egale gevel wil, steenstrips voor wie liever het bakstenen uiterlijk van de woning behoudt.

Renovatec renoveert jouw gevel met crepi of steenstrips. We beantwoorden je vragen en komen graag langs om je over de mogelijkheden van crepi en steenstrips te vertellen. Contacteer ons vandaag nog.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder